'Las Fallas' van Valencia losgebarsten

Afgelopen zondag, 26 februari, is het 'Las Fallas' feest in Valencia los gebarsten. Voor de stad Valencia zijn 'Las Fallas' het belangrijkste feest van het jaar. Hun hoogtepunt is tussen 15 en 19 maart. Op 19 maart eindigt het feest met ‘La Cremà’ (zie bovenstaande foto); op die dag zullen er z’n 600 beelden (van hout en piepschuim) verbrand worden.

De oorsprong van Fallas ligt in de middeleeuwen toen timmermannen het begin van de lente vierden door planken van hout, waar ze hun kaarsen aan hingen, in brand te steken. Ze deden dit om te vieren dat ze dit licht niet meer nodig hadden om te werken, omdat het weer langer licht werd. Later zijn deze planken steeds meer op echte beelden en figuren gaan lijken. Tegenwoordig zijn de beelden soms wel 30 meter hoog en het duurste beeld kostte in 2011 ongeveer 900.000 euro.

Wil je de Fallas van Valencia ook ontdekken maar dit keer met een local? Ga dan bijvoorbeeld met Roos van Verrassend Valencia op stap. Zij kent alle plekjes waar de Valenciaanse locals nog traditioneel las Fallas vieren.

Verrassend Valencia biedt drie verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de Valenciaanse Fallas. Zij bieden de keuze uit een pre-Fallas tour, een Fallas rondleiding en de mogelijkheid om Fallero of Fallera voor één dag te zijn.

Tijdens de pre-Fallas tour neemt zij je mee naar het Fallas museum waar ze je zal voorzien van allerlei leuke weetjes en handige tips. Deze tour is ideaal wanneer je Valencia bezoekt net voor de drukke Fallas week.

Wanneer je daadwerkelijk hier bent tijdens de Fallas (15-19 maart) dan is het wellicht leuk om deel te nemen aan de Fallas rondleiding. Roos zal je meenemen naar één van de wijken in Valencia waar de Fallas op dat moment in volle gang is. Tijdens deze tour zal zij je alles vertellen wat met de Fallas te maken heeft en ze zal je kennis laten maken met typische Valenciaanse zoete lekkernijen die onlosmakelijk verbonden zijn met Las Fallas. Verder zal zij je voorzien van allemaal leuke en handige tips.

Wanneer je echt in het diepe wilt duiken dan is het meelopen met een authentieke Fallas vereniging de beste manier om echt kennis te maken met het Fallas feest. Verrassend Valencia biedt deze mogelijkheid. Bij Roos kun je een tour boeken waarbij je Fallero of Fallera voor één dag zult zijn. Je zult dan één dag meelopen met een Valenciaanse Fallas vereniging. Tijdens deze dag zul je alle tradities die met Las Falles te maken hebben, meemaken.

Voor meer informatie over de bovengenoemde tours van Verrassend Valencia kun je kijken op >>‘Fallas experience’.