Paarden in crisis in Spanje

In Spanje sterven door de crisis dagelijks tientallen paarden en veulens van de honger. Door de hoge werkloosheid hebben eigenaren geen geld meer deze dieren te verzorgen. Ze hebben geen of te weinig geld om voldoende voer te kopen, of eventuele medische zorg te geven. Vaak worden de dieren daardoor maar aan hun lot overgelaten.

De stichting 'Paard in nood Spanje' koopt een verwaarloosd paard rechtstreeks van de eigenaar en krijgt het dier dan volledig in eigendom. Het wordt liefdevol opgevangen op de familieboerderij van de familie Hoitsema in het plaatsje Hondon de las Nieves, te Allicante. Een veearts kijkt het dier volledig na, zodat duidelijk wordt hoe ernstig zijn situatie is (bloedtesten, wormenkuur, een eventuele scan als het paard drachtig is). Ook wordt het paard gechipt. Het dier krijgt een intensieve en vooral ook liefdevolle verzorging. Het paard wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden. Om weer aan te sterken wordt het paard in de eerste maand flink bijgevoerd verdeeld over 8 keer per dag. Na ongeveer drie maanden is een paard meestal weer volledig hersteld en gesocialiseerd in de kudde. De stichting gaat vervolgens op zoek naar nieuwe, liefdevolle eigenaren.

De stichting heeft plek voor 35 verwaarloosde dieren. Door een tekort aan financiële middelen kan op dit moment niet alle paarden een kans geboden worden op een nieuw leven. Wilt u helpen? Om de kosten te dragen en zoveel mogelijk paarden te helpen, is de stichting hard op zoek naar vaste donateurs. Elke maandelijkse bijdrage is meer dan welkom en wordt goed gebruikt.

Ga naar de website van >>Paard in nood Spanje.