La lengua española – De Spaanse taal

Heden is Spaans een wereldtaal, net als Engels. Het feit is alleen dat veel mensen wel voldoende Engels kunnen spreken en schrijven, maar geen Spaans. Er is dan ook veel animo om rond te reizen in Spanje en Spaans te leren. Vaak blijft de vraag in welke aantrekkelijke Spaanse steden je een taalcursus Spaans kan doen? Welke stad is het meest interessant voor jou als persoon? Hieronder geef ik een aantal leuke weetjes en feiten over de 5 meest populairste Spaanse steden.

Barcelona
Barcelona staat bekend als de sprankelende wereldstad waar van alles te beleven is. Als je in Barcelona bent moet je uiteraard de Sagrada Familia van Gaudí bezoeken en het standbeeld van Columbus bij de haven. Vergeet niet om ook eens in de ochtend een 'café solo' te drinken aan de Ramblas en om in de avond tapas te eten op een terrasje aan de Plaza Real. Barcelona is een ideale stad om Spaans te leren. Overdag Spaans leren, om je daarna volledig op het bruisende stadsleven te storten!

Valencia
Valencia heeft niet de grote toeristische trekpleisters die de andere steden wel hebben, maar dat maakt Valencia een geweldige stad. Een echte Spaanse stad die niet wordt overspoelt door toeristen. Waar je op je gemakje tussen de Spanjaarden een vinootje kunt drinken, lekker tapas kunt eten en natuurlijk je Spaans zeer goed kan oefenen. Je huiswerk maak je heerlijk op het strand of in een van de vele parken die Valencia rijk is. In Valencia is het ook geweldig om de Spaanse taal te leren in combinatie met vrijwilligerswerk.

Málaga
Maálaga is een zeer populaire vakantiebestemming aan de Costa del Sol, die ondanks het toerisme haar typische Andalusische uitstraling heeft weten te behouden. Vanuit Malaga kun je goed een dagtocht maken naar Sevilla en Granada. Het mondaine Marbella is ook zeker een bezoek waard. De ultieme kans om meer van Spanje te zien en nog meer Spaans te kunnen oefenen. Huiswerk van de >>taalcursus Spaans kan gemaakt worden op het strand in afwisseling met een frisse duik.

Salamanca
Salamanca is de studentenstad van Spanje. Het is een gezellige en kleinschalige stad vol met historische gebouwen. Waaronder een van de oudste universiteiten ter wereld. Tel daarbij op een fantastische plaza met tientallen terrasjes en een zeer levendig nachtleven. Ultieme stad om Spaans te leren in combinatie met een hoop cultuur en plezier.

Sevilla
Sevilla is de temperamentvolle geboortestad van de flamenco. Leer de Spaanse taal en de typische Spaanse dans Flamenco. Twee vliegen in een klap. Deze Andalusische stad zit vol cultuur, tapasbars, feesten en tradities.